Πολιτισμός

Μονοήμερη εκδρομή στην Αίγινα

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

(υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΠ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/05/2023

Κατευθυνόμαστε  στο λιμάνι του Πειραιά. Σε 60 λεπτά ο Πειραιάς είναι μία μακρινή ανάμνηση, καθώς στην Αίγινα μας υποδέχονται νεοκλασικά σπίτια, κήποι με φοίνικες και φιστικιές, άμαξες και ψαραγορές. Πρώτη μας στάση ο αρχαιολογικός χώρος της ΚΟΛΏΝΑΣ με κατάλοιπα από το ναό του Απόλλωνα και το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ που φέρει προθήκες με κεραμικά προϊστορικής, γεωμετρικής και αρχαϊκής εποχής, ενώ στον προαύλιο χώρο υπάρχουν επιτύμβιες στήλες που έφερε ο Καποδίστριας από τη Ρήνια, για να δημιουργήσει το πρώτο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας.  

Το προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Νεκταρίου, που βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μονής του Αγίου Νεκταρίου, δίπλα στην οποία χτίστηκε ένας πελώριος ναός με δύο κωδωνοστάσια το 1994.

Πολύ κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου βρίσκεται η Παλαιοχώρα ή Παλιοχώρα με τις 33 Βυζαντινές εκκλησίες. Κτίστηκε τον 9ο-10ο μ.χ αιώνα σε απόκρημνο μέρος λόγω επιδρομών των πειρατών, αλλά εγκαταλείφθηκε όταν αναπτύχθηκε η πόλη στο λιμάνι. Η είσοδος είναι δίπλα στο ξωκλήσι του Σταυρού. Περπατώντας βλέπουμε τη βασιλική της Αγίας Κυριακής και τον παλαιό ναό του Αγίου Νεκταρίου.

Το εργαστήρι πηλού του Νεκτάριου Γκαρά, ενός από τους τελευταίους αγγειοπλάστες, βρίσκεται στο Μεσαγρό, στο δρόμο προς Αγία Μαρίνα

Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στον Δωρικό ναό της ΑΦΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, που βρίσκεται στην κορυφή ενός πευκόφυτου υψώματος λίγο έξω από τον οικισμό της Αγίας Μαρίνας (500-490 π.X.). Τα εναέτια γλυπτά που εικονίζουν σκηνές του Τρωικού πολέμου βρίσκονται στη γλυπτοθήκη του Μονάχου.

Το μεσημέρι καταλήγουμε στον όρμο της Αγίας Μαρίνας με ελεύθερο γεύμα στις ταβέρνες της περιοχής. Στο γραφικό λιμανάκι της Πέρδικκας θα πάμε για καφέ και  πριν την αναχώρησή μας, θα περπατήσουμε στα καντούνια της πόλης όπου και τα περίφημα φιστικάδικα. Τέλος, επιστρέφουμε με το πλοίο στον Πειραιά και εν συνεχεία στην Αθήνα γεμάτοι νέες εμπειρίες.

Τιμή κατ’ άτομο 37,00 €

Αναχωρούμε από τις καθορισμένες στάσεις ώρα 7:15 με το πούλμαν:

Χολαργός: Τέρμα/Μπουγάς/Δαναός/Δημαρχείο.

Παπάγου: Παλιό Δημαρχείο Αναστάσεως/ Αλέξανδρος/Αγ. Γεώργιος

Δηλώσεις Συμμετοχής: ΔΟΠΑΠ 210.6543879

Μαρία Δημητριάδου – Καρασιμοπούλου : 6934366969, μέλος Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ

 

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Επικοινωνία

Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος
Παπάγου-Χολαργού

Νευροκοπίου και Αργυροκάστρου

T.K 15669, Παπάγου

Τ. +302106543879

Τ. +302106549033

F. +302106531868

Ε-mail dopap.papxol@gmail.com